fredag 5 juli 2013

Ystad, Hanö och Karlskrona

Fredagen den 5 juli

I onsdags kom vi till Ystad där de hade byggt om gästhamnen sedan förra året. Trots att de gjort fler platser var det smockfullt redan på tidiga eftermiddagen. Här kan man se båtar från många länder med tyskar som majoritet.


Till vår glädje kom Kalle Johansson och mötte oss vid bryggan. Han hade just sjösatt sin Norlin 41 som vad vi vet är den enda båt av samma typ som vår som finns i Sverige.


"Brorsan" eller kanske det är "syrran".



Kalles båt 'KISS' är renoverad för några år sedan och är i mycket gott skick med omlackat skrov och teakdäck. Tyvärr har Kalle blivit ryggopererad och funderar på att sälja båten eftersom han har lite svårt att röra sig.



På torsdagen seglar, eller rättare sagt kör vi för motor de 60 sjömilen till Hanö, en liten ö längst in i Hanöbukten som naturligtvis har gett bukten dess namn. De har en välskött gästhamn för upp till 70 båtar i den numera avsomnade fiskehamnen. Hamnavgiften på 240 kronor vägdes upp av att det ingick nybakade frallor till frukosten. Vi skulle gärna ha stannat längre på den trevliga ön om vi hade haft mer tid. Det kanske kan bli en annan gång.


Hanö
På fredagen fortsatte vi till Karlskrona där kusin Magnus mötte upp. I kväll skall vi fira Lennarts moster Gudrun som fyller 87 år.

Kappsegling för skutor på Karlskrona redd.

Ön Godnatt strax utanför Karlskrona.


I morgon så gör vi ett försök att avsluta vår resa med en nonstoppsegling norr ut.

Kanske vi är hemma redan på måndag!


Soliga hälsningar från Karlskrona

Lennart och Birgit

1 kommentar:

  1. Hoppas Ni hade en trevlig kväll hos mamma!!! Tack för kortet, skriver jag även här. Kramar

    SvaraRadera